"TO JE PROVOKATIVAN I ISLAMOFOBIČAN ČIN": Iran oštro osudio skrnavljenje Kurana u Holandiji

Tanjug

27. 09. 2023. u 22:56

PORTPAROL iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani oštro je osudio najnoviji čin skrnavljenja Kurana u Holandiji i pozvao holandsku vladu da preuzme odgovornost kako bi sprečila omalovažavanje verskih svetinja više od dve milijarde muslimana širom sveta.

ТО ЈЕ ПРОВОКАТИВАН И ИСЛАМОФОБИЧАН ЧИН: Иран оштро осудио скрнављење Курана у Холандији

Foto: Jutjub printskrin/Riks, Profimedia

Lider antiislamske grupe PEGIDA u subotu je pocepao primerke Kurana ispred ambasada Turske, Indonezije i Pakistana u Hagu, prenosi agencija IRNA.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova u ponedeljak je osudilo "najnoviji besmisleni i duboko uvredljivi čin skrnavljenja Kurana".

- To je namerno provokativan i islamofobičan čin koji je povredio osećanja muslimana širom sveta. Ovakva dela se ne mogu tolerisati pod maskom slobode izražavanja, mišljenja i protesta - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu pakistanskog ministarstva spoljnih poslova.  

Turska je takođe osudila "provokativne napade" na Kuran, dok je Jordan upozorio da takvi "neodgovorni postupci raspiruju mržnju i prete mirnom suživotu", podseća iranska agencija.

 

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!