NEMAČKA UVODI POGRANIČNE KONTROLE: Ovo je samo jedan od instrumenata koji bi trebalo da doprinesu smanjenju broja izbeglica

Tanjug

23. 09. 2023. u 12:08

NEMAČKA ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer najavila je uvođenje pograničnih kontrola i na granici prema Poljskoj i Češkoj, prenose danas nemački mediji.

НЕМАЧКА УВОДИ ПОГРАНИЧНЕ КОНТРОЛЕ: Ово је само један од инструмената који би требало да допринесу смањењу броја избеглица

Foto: Profimedia

 - Mislim da sada moramo biti pragmatični i uvesti stacionarne pogranične kontrole i na granicama prema Poljskoj i Češkoj - rekla je Fezer, koja je inače iz redova Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD).

Ona je za dnevnik "Velt am Zontag" izjavila da već sada postoje dubinske kontrole u pograničnim područjima koje će biti nadopunjavane stacionarnim kontrolama na samoj granici. Fezer je takođe rekla da se ne sme očekivati da će uvođenje stalnih kontrola granica prema Poljskoj i Češkoj rešiti problem ilegalnih migracija.

 - Ovo je samo jedan od instrumenata koji bi trebalo da doprinesu smanjenju broja izbeglica koje dolaze u Nemačku - rekla je nemačka ministarka.

Ona je mesecima odbijala zahtev opozicije i saveznih pokrajina na istoku Nemačke koje se nalaze na udaru sve snažnijeg talasa izbeglica koje u poslednje vreme dolaze preko Češke i, pre svega, Poljske. Ovakve kontrole još od 2015. godine postoje i na nemačko-austrijskim graničnim prelazima.

Najavu Fezer da ipak uvede kontrole prema Poljskoj i Češkoj pozdravili su sindikati policajaca, kao i demohrišćanska opozicija.

Borba za smanjenje broja izbeglica glavna je društveno-politička tema poslednjih dana u Nemačkoj, a vlada je signalizirala opoziciji da teži nadstranačkom rešenju tog pitanja. 

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)