UKRAJINA KUCA NA DRUGA VRATA: U koje države će izaći žito

Tanjug

21. 09. 2023. u 19:12

UKRAJINA je danas pristala da licencira izvoz žitarica u Slovačku, a pokušala je i da sklopi sporazum s Poljskom o okončanju ograničenja koja je ta susedena zemlja uvela na uvoz ukrajinskih žitarica.

УКРАЈИНА КУЦА НА ДРУГА ВРАТА: У које државе ће изаћи жито

Foto Tanjug

Slovačko ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se sa Ukrajinom dogovorilo da uspostavi sistem licenciranja za trgovinu žitaricama, koji bi, kada bude uspostavljen, omogućio pri ukidanju zabrane uvoza četiri vrste ukrajinske robe u Slovačku.

U saopštenju je navedeno da su se ministri saglasili o stvaranju sistema trgovine žitom zasnovanog na izdavanju i kontroli licenci i dodalo da, dok se ovaj sistem ne pokrene i potpuno testira, ostaje na snazi zabrana uvoza četiri vrste robe iz Ukrajine, koja je pristala da odustane od svoje žalbe STO-u.

BONUS VIDEO:

NEMAČKA: Miting protiv vlade u Nirnbergu protiv isporuke oružja Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!