"RIM NE POŠTUJE SVOJE OBAVEZE": Nemačka suspendovala sporazum o dobrovoljnom prihvatanju izbeglica sa Italijom

Tanjug

13. 09. 2023. u 17:16

NEMAČKA vlada suspendovala je sporazum sa Italijom o dobrovoljnom prihvatanju izbeglica, jer Rim ne poštuje svoje obaveze prema Dablinskim pravilima Evropske unije, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

РИМ НЕ ПОШТУЈЕ СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ: Немачка суспендовала споразум о добровољном прихватању избеглица са Италијом

Foto: Shutterstock/canadastock

U okviru dobrovoljnog programa solidarnosti EU, Nemačka je obećala da će pomoći državama članicama koje su posebno opterećene migrantima tako što će primiti 3.500 ljudi, rekao je portparol, preneo je Rojters.

Nemačka je,kroz taj mehanizam, do sada primila 1.731 osobu iz drugih zemalja članica EU, uključujući 1.043 lice iz Italije.

Međutim, portparol je rekao da je Italija već neko vreme prestala da prima ljude koji se vraćaju iz Nemačke, a koji, prema Dablinskim propisima, zahteve za azil treba da rešavaju u zemlji u kojoj su prvi put zatražili azil.

Prema rečima portparola, ovo se odnosi na preko 12.400 ljudi, od kojih je samo 10 do sada prebačeno u Italiju.

Čim italijanska vlada bude počela da poštuje Dablinska pravila, mehanizam solidarnosti se može nastaviti, istakao portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO: AKTIVIRAO SE VULKAN NA HAVAJIMA - Kilauea izbacuje "fontane lave"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024