BERLUSKONIJEVA DECA POSTIGLA SAGLASNOST OKO NASLEDSTVA: Imovina italijanskog magnata i bivšeg premijera podeljena

Tanjug

11. 09. 2023. u 21:20

PETORO dece bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija postigla su dogovor o testamentu pokojnog milijardera, a dvoje najstarije dece formalno su preuzela kontrolu nad očevim poslovnim carstvom vrednim sedam milijardi evra.

БЕРЛУСКОНИЈЕВА ДЕЦА ПОСТИГЛА САГЛАСНОСТ ОКО НАСЛЕДСТВА: Имовина италијанског магната и бившег премијера подељена

Foto: AP

-Marina i Pjer Silvio Berluskoni zajedno dobijaju indirektnu kontrolu nad Fininvest SpA, jasno obezbeđujući njegovu stabilnost i kontinuitet upravljanja, navodi se u saopštenju porodičnog holdinga Fininvest .

Kako prenosi "Korijere dela sera", od Berluskonijeve smrti 12. juna, advokati i konsultanti su radili na razjašnjavanju mnogih aspekata i vrednosti imovine finansijskog magnata.

Svo petoro dece bivšeg premijera prihvatilo je očevo nasleđe u skladu sa njegovim poslednjim željama, navodi se u saopštenju.

-Marina, Pjer Silvio, Barbara, Eleonora i Luiđi Berluskoni objavljuju da su prihvatili nasleđe svog oca, tumačeći njegove poslednje želje u potpunoj harmoniji, kako bi odali počast sećanju na svog oca sa dubokom zahvalnošću, inspirisani njegovom ogromnom velikodušnošću, navodi se u saopštenju.

Berluskoni je krajnje jasno izrazio svoje želje, dodelivši sav raspoloživi deo Marini i Pjeru Silviju, deci svoje prve supruge Karle Elvire Dal'Oglio.

To znači da 53 procenata Fininvesta pripada Marini i Pjeru Silviju, a 47 odsto dele preostalo troje dece.

Ostatak zaostavštine, odnosno vile, čamci, umetnička dela, lična ulaganja, bankovni računi, biće podeljen u odnosu 60/40, odnosno 60 odsto Marini i Pjeru Silviju i 40 odsto proporcionalno Barbari, Eleonori i Luiđiju.

U testamentu Berluskoni je ostavio i tri zaveštanja - prvo od 100 miliona je u korist njegovog brata Paola Berluskonija.

Sličan iznos će pripasti njegovoj partnerki Marti Fašini, a 30 miliona ostavio je svom prijatelju Marčelu Del'Utriju.

Plan sukcesije Fininvesta privukao je značajnu pažnju medija u Italiji.

Fininvest kontroliše MFE-MediaForEurope NV, najvećeg komercijalnog emitera u Italiji.

Ranije poznat kao Mediaset, MFE dominira italijanskim tržištem TV reklamiranja sa više od 40 odsto udela. Takođe je služio kao lansirna platforma za Berluskonijevu političku karijeru 1990-ih.

Pored korporativnih holdinga, imanje sadrži niz luksuznih nekretnina, u kojima je Berluskoni održavao sastanke na najvišem nivou sa političkim partnerima i liderima država, kao osnivač i lider partije "Forca Italia" i tokom svog premijerskog mandata.

Berluskonijeva imovina ukupno vredi četiri milijarde evra, uključujući kompanije koje se kotiraju na berzi, velike investicije u nekretnine, hartije od vrednosti i umetnička dela, a najveći deo čini vrednost Fininvesta - 2,8 milijardi evra.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo