NATO METODE NE USPEVAJU U BORBI PROTIV RUSKE VOJSKE: Ruski pukovnik otkrio zašto VSU trpi velike gubitke

Novosti online

06. 09. 2023. u 22:25

ZEMLjE NATO-a su navikle da se bore sa neopremljenim vojskama, zato im u borbi sa ruskom vojskom metode ne uspevaju, a ukrajinske trupe trpe velike gubitke, rekao je za "RIA Novosti" heroj Rusije, pukovnik Rustam Sajfulin, zamenik načelnika Tjumenske Više vojne inženjerske komandne škole.

НАТО МЕТОДЕ НЕ УСПЕВАЈУ У БОРБИ ПРОТИВ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Руски пуковник открио зашто ВСУ трпи велике губитке

Foto: Profimedia/Ilustracija

Deo ukrajinske vojske su obučavali NATO instruktori u čijem iskustvu su borbe sa znatno slabijim vojskama, pojasnio je. Zbog moći i karaktera ruske vojske svi njihovi principi i metode propadaju, što se vidi na frontu, dodao je Sajfulin.

- NATO udžbenici postaju beskorisni kada rade ruska artiljerija i avijacija, kada je veliki deo teritorije miniran a oklopna vozila su krajnje ozbiljna - naglasio je.

Sve ovo vodi ka ogromnim gubicima koje snosi najpre ukrajinska vojska, a onda i isporučeno oružje i vojna oprema sa Zapada, objasnio je.

Pukovnik Sajfulin je zadobio dve rane tokom Specijalne vojne operacije, kada je komandovao 40. inženjersko-saperskim pukom 41. kombinovane armije. Za hrabrost i herojstvo u izvršavanju borbenih zadataka odlikovan je zvanjem heroja Rusije.

Konkretno, u jednoj od borbi nastavio je da komanduje snagama koje su mu poverene uprkos teškim povredama i, uprkos neprijateljskoj vatri, uspeo je da obavi borbeni zadatak i pređe preko najveće reke u istočnoj Ukrajini, Severski Donjec.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)