RAMA IZVRŠIO REKONSTRUKCIJU VLADE: Razrešio šest ministara

Tanjug

05. 09. 2023. u 09:09

PREMIJER Albanije Edi Rama izvršio je rekonstrukciju vlade i razrešio je šest ministara u svom kabinetu, između ostalih i šeficu diplomatije Oltu Džačku, javlja Albanijan post.

РАМА ИЗВРШИО РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЛАДЕ: Разрешио шест министара

Foto: Tanjug AP

Rama je zatražio od predsednika Albanije Bajrama Begaja da o tome donese dekret, a najavljeno je da će te izmene predstaviti Begaju danas.

Olta Džačka više neće biti ministarka evropskih i spoljnih poslova i na tu funkciju će biti postavljen Igli Hasani. Delina Ibrahimaj će dužnost ministra fanansija i privrede prepustiti Ervinu Meti. Ibrahimaj će sada biti ministarka za preduzetništvo, a tu funkciju dosada je obavljala Edona Biljalji. Dosadašnja ministarka zdravlja Ogerta Manastirlju biće ministarka za obrazovanje i sport umesto Evisa Kušija, a njenu funkciju preuzeće Albana Koči, preneo je Albanijan post.

Rama je smenio i ministarku poljoprivrede Fridu Krifca koju će zameniti Anila Denaj koja je bila ministarka privrede.

Novo ime u kabinetu biće Arbjan Mazniku koji će biti ministar za lokalnu upravu. Rama je najavio da će u oktobru biti sazvan kongres njegove Socijalističke partije Albanije na kojem će biti odobrene izmene u strukturi sekretarijata te stranke.

BONUS VIDEO:

BIZARAN FESTIVAL: "Dok se krv ne prolije"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo