VREME JE ZA BEŽANJE: Bivši savetnik predsednika upozorava Zelenskog o prekretnici u Harkovskoj oblasti

P. Z. S. / ria.ru

04. 09. 2023. u 19:13

RUSKE trupe nastavljaju napredovanje i, ako je potrebno, mogu da preuzmu kontrolu nad Harkovom, rekao je Oleg Soskin, bivši savetnik Leonida Kučme na svom Jutjub blogu.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БЕЖАЊЕ: Бивши саветник председника упозорава Зеленског о прекретници у Харковској области

Foto Tanjug/AP

-U stvari, vlasti će morati da pobegnu. <…> Oni (ruska armija. — pribl. ur.) će otići i Harkov će biti zauzet sa svim posledicama koje iz toga proizilaze, rekao je on.

Zelenskom je saopšteno da su Rusi u stanju da probiju ukrajinsku liniju odbrane u pravcu Kupjanska. U takvom scenariju, Oružane snage Ukrajine mogu da pobegnu, objasnio je ekspert.

-Štaviše, potrebno je primetiti tako neprijatnu stvar, naravno, da Rusi svuda napreduju, zaključio je on.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna počele napredovanje na Južno-Donjeckom, Artjomovskom i Zaporoškom pravcu, ubacivši u borbe brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Medijski i vojni eksperti iz SAD i Evrope ukazuju na neuspeh letnje kampanje kijevskog režima, ističući efikasnost ruskih minskih polja i dubinu odbrane.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)