ZOOLOŠKI VRT U KUĆI: Filipa zovu "Francuski Indijana DŽons" - čuva egzotične životinje

G.Č.

28. 08. 2023. u 18:31

Avanturistu Filipa Žilea (70) zovu "Francuski Indijana Džons". Na svom imanju i kući u mestu Kueron, u predgrađu Nanta, u olbasti Loara-Antlantik, gaji oko 400 egzotičnih životinja. Svakodnevno deli prostor sa tarantulama, zmijama, škorpijama, iguanama, kornjačama... Ima i dvojicu aligatora koje zove Ali i Gator.

ЗООЛОШКИ ВРТ У КУЋИ: Филипа зову Француски Индијана Џонс - чува егзотичне животиње

Foto Pixabay free images

Šetaju se njegovom dnevnom sobom! I to već pune 23 godine... Žileova kuća je pravi zoološki vrt s retkim vrstama. Ovaj pustolov rođen je u Francuskoj, a sa sedam godina odveli su ga u Afriku gde je, u prirodi i divljini, živeo u simbiozi s najrazličitijim životinjama. Posle časova u školi, odlazio bi na Safari.

U Francusku se vratio pre tridesetak godina, ali ljubav prema reptilima nije ostavio za sobom. Snalazi se, kupuje ih i, uz dozvolu vlasti, čuva. Mnoge je, kaže, "spasio" od odlaska u zoološki vrt. Uspeo je da dobije i škorpiju koja je pronađena na aerodromu u Nantu na letu iz Dakara. Pa kao što se mnogima po stanovima šetaju psi i mačke, njemu je normalno da po njušci potapše aligatora ili pogladi zmiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)