NEMA LAKE OFANZIVE NA KRIM, ALI NIJE NEMOGUĆE: Otrežnjujuća izjava šefa ukrajinskih bezbednjaka

Tanjug

26. 08. 2023. u 18:42

NAČELNIK Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov izjavio je danas da će Krim biti vraćen kombinovanim sredstvima, ali da je to nemoguće bez vojnih operacija.

НЕМА ЛАКЕ ОФАНЗИВЕ НА КРИМ, АЛИ НИЈЕ НЕМОГУЋЕ: Отрежњујућа изјава шефа украјинских безбедњака

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Da li ste ikada čuli od mene da je moguće vratiti bilo koju teritoriju bez prolivanja krvi? Najverovatnije, ne. Ako neko zna kako je moguće, ubeđivanjem ili nekom drugom varijantom diplomatije, naterati rusku vojsku da se pomeri makar i za milimetar, ne figurativno, već u bilo kom pravcu, pa neka to uradi - rekao je Budanov, prenosi Ukrinform. 

Takođe je napomenuo da je izjava o mogućnosti lake ofanzive na Krim pogrešna jer je oko 30 odsto terena na Krimu planinsko, a, kako je dodao, držanje odbrane tamo je skoro 100 odsto uspeha za neprijatelja. 

Istovremeno, to ne znači da je nemoguće osloboditi Krim, dodao je Budanov.

- Ovo nije beznadežna priča, ali neće biti tako lako kako bismo želeli - istakao je on.

Šef obaveštajne službe takođe veruje da će Putin nastaviti sa nuklearnim pretnjama, dok odbrambene snage napreduju ka Krimu.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!