BAJDEN: SAD pokušavaju da utvrde kako je pao avion Jevgenija Prigožina

Tanjug

25. 08. 2023. u 23:33

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden saopštio je danas da američki zvaničnici pokušavaju da precizno utvrde kako je avion Jevgenija Prigožina, vođe ruske paravojne formacije Vagner pao u Rusiji.

БАЈДЕН: САД покушавају да утврде како је пао авион Јевгенија Пригожина

FOTO: Tanjug/AP

Rusija je ranije danas kritikovala Bajdena što je pokazao nedostatak iznenađenja na informaciju da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći i upozorila da nije prikladno da Vašington iznosi takve primedbe.

-Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Putin, ali ne znam dovoljno o ovome, rekao je ranije Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters.

Avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima