OVO JE MESTO GDE SE SRUŠIO PRIGOŽINOV AVION: Ruske vlasti tvrde da je bio na spisku putnika, nema preživelih (VIDEO)

Novosti online

23. 08. 2023. u 20:16

PREMA prvim podacima u nesreći koj a se dogodila u Tverskoj oblasti Rusije poginulo je svih 10 članova posade i putnika aviona.

ОВО ЈЕ МЕСТО ГДЕ СЕ СРУШИО ПРИГОЖИНОВ АВИОН: Руске власти тврде да је био на списку путника, нема преживелих (ВИДЕО)

Foto printskrin googlmaps/telegram drugaja tver

Prigožin je, kako saznaju ruski mediji, danas iz Afrike doleteo u Rusiju, a sa njim je bio kompletan komandni sastav Vagnerovog PMC-a.

Na mestu pada aviona Embraer u Tverskoj oblasti pronađena su tela 8 mrtvih, javili su mediji pozivajući se na saopštenja hitnih službi.

Privatni avion Embraer Legasi sa deset ljudi u njemu srušio se u regionu Tver, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

-U avionu je bilo deset ljudi, od kojih su troje bili članovi posade. Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli, istakli su u resoru.

Avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao je doo "MNT-aero", specijalizovanoj za poslovni prevoz, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Precizira se da je avion leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. Pad se dogodio u blizini sela Kuženkino.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj je saopštila da se na spisku putnika nalazi ime i prezime šefa "Vagner" grupe Jevgenija Prigožina. Takođe su istakli da su pokrenuli istragu o nesreći.

Nesreća se dogodila 15 km od Hotilova, prema preliminarnim podacima, prevozio je 3 člana posade i do 7 putnika. Ne zna se da li je tamo bio i sam Prigožin.

Avion koji leteo iz Moskve je poslovni mlaznjak tipa Embraer 600 sa repnim brojem RA-02795, koji je ranije više puta leteo u Belorusiju nakon što je Vagnerov PMC tamo premešten.

BONUS VIDEO:RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo