CRNE PROGNOZE JUŽNE KOREJE U SLUČAJU RATA Jun Suk-Jol: "Severna Koreja spremna da upotrebi nuklearno oružje"

Đ.G.

21. 08. 2023. u 21:12

JUŽNOKOREJSKI predsednik Jun Suk-Jol je prvog dana zajedničkih vojnih vežbi Seula i Vašingtona rekao da će Severna Koreja biti spremna da mobiliše svo moguće oružje za postizanje svog cilja u slučaju rata, uključujući nuklearno oružje, prenosi novinska agencija Jonhap.

ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ У СЛУЧАЈУ РАТА Јун Сук-Јол: Северна Кореја спремна да употреби нуклеарно оружје

Foto: Profimedia

U ponedeljak su u Južnoj Koreji počele zajedničke vojne vežbe lokalnih oružanih snaga sa američkom vojskom Ulchi Freedom Shield (21-31. avgust). Vežba će se fokusirati na reagovanje na pretnje iz Severne Koreje, suzbijanje terorističkih pretnji i vežbe civilne odbrane u slučaju vazdušnog napada.

- Da bi postigla svoj cilj u ratu, Severna Koreja će u potpunosti mobilisati sva raspoloživa sredstva i biće spremna da upotrebi nuklearno oružje - rekao je Jun Suk-Jol tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je takođe naglasio da se mir može postići samo „prevladavajućom silom“ i obećao da će „odmah kazniti“ svaku „provokaciju“ DNRK koja „govori o preventivnim nuklearnim udarima i ofanzivnim vojnim pripremama“.

Severnokorejski lider Kim Džong Un posmatrao je u ponedeljak probu lansiranja krstareće rakete i pozvao sve površinske i podmorničke formacije Mornarice DNRK da održe stalnu borbenu gotovost, ističući da su sve vežbe „priprema za rat“.

Još ranije je ministar odbrane DNRK Kang Sun Nam, u obraćanju učesnicima KSI moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, rekao da je nuklearni rat na Korejskom poluostrvu samo pitanje vremena, budući da je „ nuklearni rat ratomanija“ od strane Sjedinjenih Država i njihovih saveznika pretvara Korejsko poluostrvo i severoistočnu Aziju u novo „žarište nuklearnog rata“, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!