AMERIKA POZVALA SVOJE GRAĐANE DA POD HITNO NAPUSTE BELORUSIJU

Novosti online

21. 08. 2023. u 21:09

STEJT department SAD pozvao je svoje građane da pod hitno napuste teritoriju Belorusije, usled zatvaranja određenih pograničnih prelaza na belorusko-litvanskoj granici, saopštila je Ambasada SAD u Minsku.

АМЕРИКА ПОЗВАЛА СВОЈЕ ГРАЂАНЕ ДА ПОД ХИТНО НАПУСТЕ БЕЛОРУСИЈУ

Foto EPA

„Građani SAD koji se nalaze u Belorusiji treba pod hitno da napuste zemlju. Razmotrite mogućnost izlaska preko preostalih graničnih prelaza s Litvanijom i Letonijom, ili mogućnost izlaska avionom. Građanima SAD nije dozvoljeno da idu iz Belorusije u Poljsku kopnenim putem. Ne idite ni u Rusiju ili Ukrajinu“, navedeno je u saopštenju.

Ambasada SAD se oglasila zbog, kako je navedeno, toga što „beloruske vlasti nastavljaju da doprinose "neisprovociranom napadu na Ukrajinu", da "proizvoljno primenjuju lokalne zakone", kao i zbog mogućnosti izbijanja građanskih nereda, rizika od hapšenja i ograničenih mogućnosti Ambasade SAD da pruži pomoć Amerikancima koji se nalaze u toj zemlji“.

Vlada Litvanije je od petka privremeno zatvorila granične prelaze s Belorusijom – „Šumskas“ i „Tvjarjačus“, objasnivši odluku „promenom geopolitičke situacije“ i „pretnjama nacionalnoj bezbednosti“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!