NAJVEĆA BRISELSKA ŽELEZNIČKA STANICA LEGLO KRIMINALA: Dnevno i do 10 krivičnih dela, među njima krađa, iznuda i droga

Tanjug

21. 08. 2023. u 17:59

TALAS kriminala zahvatio je najveću železničku stanicu u Briselu, Midi, na kojoj se, prema podacima policije, svakodnevno dogodi 10 krivičnih dela, među kojima su krađa, iznuda i dela u vezi sa drogom.

НАЈВЕЋА БРИСЕЛСКА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА ЛЕГЛО КРИМИНАЛА: Дневно и до 10 кривичних дела, међу њима крађа, изнуда и дрога

Foto: Profimedia/Ilustracija

Brojke, koje obuhvataju sve zvanične izveštaje koje je policija sačinila na železničkoj stanici između 2018. i 2022. godine, objavila je ministarka unutrašnjih poslova Anelis Verlinden, na zahtev poslanika N-VA Tomasa Rogemana, preneo je danas  belgijski list De Standaard.

Rogeman je u izjavi za taj list istakao da je takva situacija neprihvatljiva.

- Jug Brisela je međunarodna kapija u našu zemlju, gde se stiže Eurostarom i Talisom. Ovo je prva stvar koju mnogi stranci vide u našoj zemlji i to nije lepa slika - rekao je on.

Brisel Midi je glavno železničko čvorište glavnog grada Belgije, a vozovi koji kreću u svim pravcima unutar zemlje, kao i do međunarodnih lokacija kao što su Pariz, London, Amsterdam i Keln.

Prema podacima, svake godine se u stanici dogodi oko 3.500 krivičnih dela, a najčešće su krađe, iznuda i krivična dela u vezi sa drogom, prenosi Politiko.

Na stanici Midi se 2020. godine dogodilo 3.447 zločina, a 2021. - 3.320, što je približno isti broj koliko su ukupno zabeležile sve stanice u 13 flamanskih gradova, uključujući Antverpen i Gent.

U 2019. broj krivičnih dela je dostigao 4.205, dok je 2018. bilo manje zločina, 2.815. 

Podaci za 2022. su nepotpuni i govore o 2.204 zločina od januara do septembra.

Izvršna direktorka belgijske železničke kompanije SNCB  Sofi Dutordoar zatražila je prošle nedelje u pismu od političara pomoć u rešavanju "dramatične situacije" na stanici Brisel Midi.

 

BONUS VIDEO: POŽARI NA TENERIFIMA SE NE SMIRUJU - Šteta je ogromna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)