UKRAJINA je suočena sa tri moguća scenarija usred svoje posrnule kontraofanzive, od kojih svaki nosi različite stepene rizika, tvrdi nemački list Bild.

Ene Sad

20.08.2023. 19:54

Nemci su iskusna ratnička nacija i čudi me da su po pitanju Ukrajine spali na neozbiljne analize i prognoze. Da li je moguće da su zaboravili? Ukoliko u Rusiji ostane čvrsta vlast, a tome se svako normalan nada, Ukrajina je samo vežba i oprobavanje raznih strategija i oružja. Rusija čeka veće igrače!

Čika Velja

20.08.2023. 20:22

Rusi ne misle kako misle i Nemci,pa je zato ruska ofanziva u toku,a ne tiče se napredovanja,nego uništavanja svega što može da uništi! Kakva je opcija Ukrajine u ovakvim uslovima,neka Nemci pitaju Hitlera!!!

Walter Pravicek

30.08.2023. 05:40

Nemci ČAK 3 opcije?Pa najbolja bi bila PREDAJA.Ostalo je sve zavisno od "PARTNERA iz EU i okoline,te i PRIJATELJA Amera" Zalenskog.Od 1991 u Ukrajini POLITIČARI SVE POKRALI i vrhuška vojske,ništa novijih modela oružja-ako se njima nije siđalo Rusko naoružanje-kupovali,jer su Ameri njima davali ogromno stvari za oranice, vojne tehnike,pa sada kukaju kako bi se borili,ali nemaju čime.Slike na tv pokazuju,da se bore mnogo slabije od Ruskih jedinica,a još uvek sa Kalašnikovim modelima u rukama,da dezertiraju,ili plate mito onima,(za NESLUŽENJE ili za IZLAZ iz Ukrajine,)koji bi MORALI momke slati na ratište,a dobili pare,te takav izbegne služenje obaveze do Ukrajine.Stara praksa u Ukrajini-Sami lopovi i pijanice,lažovi.I takvi bi u EU?