SAD PLANIRAJU DA PRODAJU HIMARS AUSTRALIJI: Vrednost ugovora 975 miliona dolara

Tanjug

18. 08. 2023. u 23:59

SJEDINjENE Američke Države najavile su danas plan o prodaji raketnih sistema HIMARS Australiji u okviru ugovora vrednog 975 miliona dolara.

САД ПЛАНИРАЈУ ДА ПРОДАЈУ ХИМАРС АУСТРАЛИЈИ: Вредност уговора 975 милиона долара

Foto Tanjug/AP

Australija želi 22 raketna sistema visoke pokretljivosti M142, zajedno sa 60 vođenih višestrukih raketnih sistema i drugom municijom, saopštili su iz Stejt departmenta.

-Australija će ovo iskoristiti da ojača odbranu svoje domovine i osigura veću bezbednost za svoju kritičnu infrastrukturu. Predložena prodaja ove opreme i podrške neće promeniti osnovni vojni balans u regionu, navodi se u saopštenju.

Prodaju mora da odobri Kongres, a nisu završeni ni pregovori oko samog ugovora, prenosi Blumberg.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)