ŠKALJARCI ŠVERCOVALI TONE KOKAINA, SPASILO IH DRŽAVLJANSTVO: Bošnjak i Albanac ostaju u Turskoj, nema izručenja

Tanjug

18. 08. 2023. u 11:17

DRŽAVLjANIN BiH Sani el Murda, jedan od pripadnika crnogorskog "škaljarskog klana", koji se uz Fljamura Sinanaja iz Albanije tereti za šverc 3,2 tone kokaina zaplenjenog u belgijskoj luci Antverpen, nije izručen Belgiji uprkos zahtevu koji je ta zemlja uputila Turskoj jer je, u međuvremenu, postao i turski državljanin.

ШКАЉАРЦИ ШВЕРЦОВАЛИ ТОНЕ КОКАИНА, СПАСИЛО ИХ ДРЖАВЉАНСТВО: Бошњак и Албанац остају у Турској, нема изручења

Foto: Shutterstock

- Utvrđeno je da u Istanbulu živi jedan od najvećih trgovaca drogom u zemlji, 38-godišnji Sani el Murda iz Bosne i Hercegovine i njegova desna ruka, 48-godišnji Albanac Fljamur Sinanaj - objavio je belgijski Standard, a prenosi "BirGun". 

Belgija je podnela zahtev Turskoj za izručenje El Murde i Sinanaja koje je tražila preko Interpola i za njima raspisala crvene poternice.

Međutim, u odgovoru Turske je navedeno da su El Murda i Sinanaj turski državljani i da neće biti izručeni, objavio je portal iz Istanbula, prenela je RTCG.

Navodi se da je El Murda važan za isporuku kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i da je jedan od vodećih članova kriminalne organizacije "škaljari" iz Crne Gore. 

Vođa "škaljaraca" Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u Istanbulu. 

Vođe "kavačke" bande, koje su optužene za njegovo ubistvo u Turskoj, takođe su uhapšeni u Istanbulu, piše portal. 

Pojedini turski mediji prenose da slučaj El Murde pokazuje da se Turska pretvara u utočište za svetske kriminalce, posebno nakon što je olakšala uslove za sticanje državljanstva.

Na taj način, čak i ako budu uhvaćeni u Turskoj, međunarodni kriminalci se ne izručuju zemlji u kojoj će im se suditi, javio je istanbulski "BirGun". 

Kako se navodi, šefovi mafije, umesto da idu u Dubai, postepeno prelaze u Tursku.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE - Razbijena kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici, krali kola po celoj Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima