LETONIJA MOBILIŠE VOJSKU NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Izdato hitno naređenje, ovo je pravi razlog

Đ. G.

15. 08. 2023. u 22:50

DRŽAVNA granična služba Letonije saopštila je u utorak da sprovodi dodatnu mobilizaciju graničara i povlači zaposlene sa odmora zbog povećanja priliva migranata na beloruskoj granici.

ЛЕТОНИЈА МОБИЛИШЕ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦИ СА БЕЛОРУСИЈОМ: Издато хитно наређење, ово је прави разлог

Foto: Profimedia/Ilustracija

Državna granična služba od danas, 15. avgusta, sprovodi dodatnu mobilizaciju graničara koji služe jačanju zaštite spoljne državne granice -  navodi se u saopštenju na sajtu agencije. Napominje se da je odluka doneta zbog povećanja broja migranata koji pokušavaju da uđu u zemlju iz Belorusije, tokom proteklog dana otkriveno je 96 pokušaja ilegalnog prelaska granice.

- Trenutno je obustavljeno davanje godišnjeg odmora zaposlenima u Državnoj graničnoj službi, a zaposleni koji su na godišnjem odmoru su opozvani sa njega. Državna granična služba je takođe zatražila dodatnu podršku od nacionalnih oružanih snaga i policije - saopštilo je ministarstvo.

Ranije je vlada zemlje saopštila da Letonija za šest meseci od 11. avgusta pojačava režim kontrole granica u okruzima koji se graniče sa Belorusijom, zbog povećanog broja slučajeva ilegalnog ulaska u zemlju, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI - Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove