NOVI INCIDENT POGODIO ŠVEDSKU: Policija u Stokholmu privela muškarca koji je pokušao da spreči novo spaljivanje Kurana

Đ. G.

14. 08. 2023. u 17:16

U STOKHOLMU je policija privela muškarca koji je pokušao da spreči još jedno spaljivanje Kurana, preneo je list Aftonbladet.

НОВИ ИНЦИДЕНТ ПОГОДИО ШВЕДСКУ: Полиција у Стокхолму привела мушкарца који је покушао да спречи ново спаљивање Курана

Foto: Jutjub printskrin/Riks, Profimedia

- Policija je privela muškarca u vezi sa demonstracijama sa spaljivanjem Kurana u Stokholmu - navodi se u publikaciji.

Prema navodima policije, neidentifikovana osoba je „pokušala da omete demonstracije“. Muškarac je dotrčao do organizatora akcije Salvana Momike i Salvana Najema i optužio ih za terorizam.

Akcije sa skrnavljenjem i spaljivanjem Kurana za muslimane odvijale su se tokom leta u Švedskoj i Danskoj. Organizacija islamske saradnje i mnoge njene članice najoštrije su osudile takve postupke.

Prošle nedelje, Magnus Sjoberg, šef odeljenja za borbu protiv terorizma u Odeljenju za nacionalne policijske operacije, rekao je da je Švedska, zajedno sa Danskom i Holandijom , postala meta džihadističkih grupa nakon spaljivanja Kurana.

Pored toga, vlasti su navele da su te akcije promenile imidž Švedske, „koja se od zemlje tolerancije pretvorila u zemlju neprijateljsku prema islamu i muslimanima, gde napade na muslimane odobrava država“, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024