JOŠ JEDAN NAPAD NA EKVADORU: Pucano na opozicionu političarku

Novosti online

12. 08. 2023. u 07:57

LEVIČARSKI ekvadorski opozicioni političar koji se kandiduje za poslaničko mesto u Narodnoj skupštini zemlje izložen je oružanom napadu, javljaju ekvadorski mediji.

ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА ЕКВАДОРУ: Пуцано на опозициону политичарку

Foto EPA

Estefani Puente Kastro napadnuta je u gradu Kevedo, u ekvadorskoj provinciji Los Rios, 10. avgusta, dok se vozila u centru grada u automobilu sa svojim ocem.

Pozivajući se na policiju, lokalni mediji su javili da je nepoznata naoružana osoba prišla automobilu i zahtevala da Puente stane. Opoziciona političarka je potom pokušala da ubrza, što je navelo napadača da puca u automobil sa vozačeve strane.

Puente nije povređena, a fotografije sa lica mesta pokazuju oštećenja na vozilu, uključujući i razbijeno staklo.

FBI je u petak potvrdio da šalje agente u Ekvador da pomognu vlastima u istrazi nedavnog ubistva ekvadorskog predsedničkog kandidata Fernanda Viljavisensija u Kitu.

Diana Atamaint, predsednica Nacionalnog izbornog saveta Ekvadora, izjavila je u četvrtak da će datum prevremenih predsedničkih izbora u Ekvadoru, zakazanih za 20. avgust, ostati nepromenjen uprkos ubistvu Viljavisensija.

Zvaničnici su istakli da će oružane snage zemlje garantovati bezbednost Ekvadoraca tokom planiranog izbornog procesa, dodajući da će zaštita preostalih predsedničkih kandidata biti udvostručena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!