ZAPLENJENO OSAM TONA KOKAINA: U Roterdamu droga sakrivena u kontejneru sa bananama

Novosti online

10. 08. 2023. u 19:53

CARINSKE vlasti u holandskoj luci Roterdam zaplenile su više od osam tona kokaina, čija se ulična vrednost procenjuje se na oko 600 miliona evra, saopšteno je danas iz roterdamskog tužilaštva.

ЗАПЛЕЊЕНО ОСАМ ТОНА КОКАИНА: У Ротердаму дрога сакривена у контејнеру са бананама

Foto Prava Crna Gora

Kokain je otkriven 13. jula, skriven u kontejneru sa bananama iz Ekvadora, a nakon zaplene droga je uništena, prenosi Rojters.

Tokom istrage nije uhapšen nijedan osumnjičeni, a agencija AP navodi da je saopštenje roterdamskog tužilaštva usledilo dan nakon što je Ekvadoru ubijen političar poznat po javnom angažmanu protiv narko-kartela u toj zemlji.

U julskom izveštaju Evropskog centra za praćenje droga i zavisnosti, navedeno je da procvat trgovine drogom u Evropi podstiče nasilje i korupciju, prenosi Tanjug.

Naglašeno je da se u Evropi zaplenjuju rekordne količine kokaina i da su Roterdam i belgijska luka Antverpen “glavne kapije” kojima droga iz Južne Amerike stiže u Evropu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!