UBIJEN MUŠKARAC KOJI JE PRETIO BAJDENU: Pucnjava tokom racije FBI, na društvenim mrežama najavljivao atentat

Novosti online

09. 08. 2023. u 21:36

MUŠKARAC iz Jute ubijen je tokom racije FBI-ja u sredu rano ujutro, potvrdio je FBI za ABC Njuz. Upad je bio u vezi sa istragom o navodnim pretnjama predsedniku Džou Bajdenu i drugima, rekli su zvaničnici upućeni u slučaj.

УБИЈЕН МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ПРЕТИО БАЈДЕНУ: Пуцњава током рације ФБИ, на друштвеним мрежама најављивао атентат

Foto: Profimedia/Ilustracija

Jedan od zvaničnika je rekao za ABC Njuz da je istraga počela u aprilu i da je Tajna služba obavestila je FBI u junu. Pored pretećih postova, rekao je zvaničnik, muškarac pod istragom je na internetu sugerisao da planira da preduzme i konkretne korake, piše Blic.

- Pretnje su ocenjene kao verodostojne - rekao je zvaničnik.

FBI u Solt Lejk Sitiju saopštio je da se pucnjava dogodila oko 6:15 ujutro po lokalnom vremenu dok su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i pretres u jednoj rezidenciji u Provu.

- FBI ozbiljno shvata sve incidente pucnjave u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom FBI inspekcijskog odeljenja. Pošto je ovo stvar koja je u toku, nemamo više detalja za obelodanjivanje - navodi se u saopštenju FBI.

Preminuli osumnjičeni je Kreg Robertson, navelo je više izvora za ABC njuz.

Tužba protiv njega uključuje brojne objave na društvenim mrežama za koje se veruje da ih je Robertson objavio preteći da će ubiti Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Predsednik SAD bi trebalo da poseti Jutu u sredu.

Među postovima koje je navodno napisao Robertson bio je jedan objavljen 6. avgusta tri dana pre Bajdenove zakazane posete.

- Čujem da Bajden dolazi u Jutu. Iskopavam svoje staro odelo i čistim prašinu sa snajperske puške M24 - navodi se u tužbi, koja se poziva na post kao namernu pretnju ubistvom ili izazivanjem povreda za ubistvo predsednika Bajdena.

Osoblje je obavestilo Bajdena o incidentu u sredu ujutro, rekao je zvaničnik Bele kuće.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU - Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)