UŽAS U HOLANDIJI: Gondola za prevoz dece srušila se u kanal, ovo nije prva nesreća

Novosti Onlajn

09. 08. 2023. u 12:03

ELEKTRIČNA gondola "stint" sa desetoro dece srušila se u kanal sa vodom nedaleko od Roterdama, ali nije bilo povređenih.

УЖАС У ХОЛАНДИЈИ: Гондола за превоз деце срушила се у канал, ово није прва несрећа

Foto:: Printskrin

Do nesreće je došlo u gradiću Kapel an den Ejsel, kada je na stanici gondola trebalo da se mimoiđu dve kabine u vlasništvu vanškolske dečje ustanove, koje su prevozile decu.

Kada je jedna uspešno prošla stanicu, druga je, nakon što je vozač izgubio kontrolu, završila u kanalu, prenosi portal Holandski tajms.

Portal navodi da je slučajni prolaznik neposredno nakon nesreće pritrčao i pružio prvu pomoć deci, pre nego što su na lice mesta stigli pripadnici hitnih službi.

- Video sam prevrnutu kabinu u vodi i pritrčao da pomognem. Deca su bila vezana bezbednosnim pojasima. Vadio sam ih napolje jedno po jedno, sve je bilo gotovo veoma brzo - rekao je Mes Narat.

Radnica koja je upravljala gondolom je pomogla, i pored toga, kako se navodi, što je bila u šoku.

- Do nesreće je došlo kada smo se vraćali sa igrališta u Nijuverkeru gde često idemo. Kolege su brzo reagovale. Pomoglo je što je kanal bio plitak - rekao je jedan od nastavnika u dečjoj ustanovi Žair Dijas Santos.

Električna gondola ''stint'', specijalno napravljena za prevoz dece, izašla je na loš glas u Holandiji nakon nesreće iz 2018, kada je poginulo četvoro dece, a još jedno dete i vaspitačica povređeni, nakon što se jedna gondola zaglavila iznad pružnog prelaza i udario ju je voz.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE "DEMOKRATSKA EVROPA" ODNOSI PREMA LjUDIMA - Uznemirujući snimak širi se mrežama

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima