TURSKA TRAŽI KONKRETNE KORAKE OD ŠVEDSKE: Sprečite novo paljenje Kurana

Tanjug

30. 07. 2023. u 20:48

TURSKI ministar spoljnih poslova Hakan Fidan pozvao je Švedsku da preduzme konkretne korake kako bi sprečila ponovno spaljivanje Kurana, objavio je danas Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor iz ministarstva.

ТУРСКА ТРАЖИ КОНКРЕТНЕ КОРАКЕ ОД ШВЕДСКЕ: Спречите ново паљење Курана

Foto: Piksabej

U telefonskom razgovoru, Fidan je švedskom kolegi Tobijasu Bilstromu rekao da je, kako navodi Rojters, neprihvatljiv nastavak takvih "podlih radnji" pod maskom slobode izražavanja.

Fidan i Bilstrom su razgovarali i o zahtevu Švedske za članstvo u NATO-u.

Ranije danas, ševdski premijer Ulf Kristerson saopštio je da je razgovarao sa danskom premijerkom Mete Frederiksen. Prema njegovim rečima, oboje su se saglasili da je situacija opasna.

Švedska vlada je ovog meseca saopštila da će ispitati da li bi mogla da promeni Zakon o javnom redu kako bi policiji dala mogućnost da zabrani demonstracije koje ugrožavaju bezbednost Švedske. Danske vlasti takođe su saopštile da žele da uvedu određena ograničenja kada je reč o protestima na kojima se spaljuje Kuran.

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024