MEDVEDEV PORUČIO NEPRIJATELJIMA: "Molite se za zdravlje ruskih vojnika, jer sprečavaju nuklearni požar"

Novosti online

30. 07. 2023. u 19:28

ORUŽANE snage Rusije ne samo da odbijaju „kontraofanzivu“, već i sprečavaju sukob svetskih razmera, jer bi u slučaju nasilnog oduzimanja dela ruske teritorije, Moskva bila prinuđena da upotrebi nuklearno oružje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ ПОРУЧИО НЕПРИЈАТЕЉИМА: Молите се за здравље руских војника, јер спречавају нуклеарни пожар

FOTO: AP/Tanjug

„Naše oružane snage, odbijajući kontraofanzivu kolektivnog neprijatelja, brane građane Rusije i našu zemlju. To je očigledno svim normalnim ljudima. Ali, pored toga, one sprečavaju i svetski sukob. Ako zamislimo da ofanziva ukrajinskih nacista uz podršku NATO uspe i da otrgnu deo naše zemlje, morali bismo da u skladu sa ukazom ruskog predsednika od 02.06.2020. godine (Nuklearna doktrina Rusije) primenimo nuklearno oružje“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je naglasio da „drugi izbor jednostavno ne bi preostao“.

„Zbog toga naši neprijatelji treba da se mole za naše vojnike. Oni ne daju da se rasplamsa svetski nuklearni požar“, istakao je zvaničnik.

Medvedev je takođe čestitao Dan ruske ratne mornarice uz napomenu:

„Dron ‘Posejdon’ se pridružuje čestitkama i preporučuje našim neprijateljima da se mole za zdravlje svih ruskih mornara“.

U Sankt Peterburgu je danas održana glavna pomorska parada posvećena Danu ratne mornarice Rusije.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive izgubila preko 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!