ŠOJGU ČESTITAO DAN RATNE MORNARICE: S pravom se ponosimo junaštvom

Novosti online

30. 07. 2023. u 10:30

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu čestitao je vojnicima i veteranima Dan ratne mornarice i istakao da mornarica igra ključnu ulogu u obezbeđivanju suvereniteta i slobode otadžbine.

ШОЈГУ ЧЕСТИТАО ДАН РАТНЕ МОРНАРИЦЕ: С правом се поносимо јунаштвом

Foto: Profimedia

- Dana 30. jula 2023. godine Oružane snage Ruske Federacije obeležavaju Dan Ratne mornarice. S pravom se ponosimo junaštvom naših mornara, talentom pomorskih komandanata i brodograditelja koji su Rusiji doneli slavu velike pomorske sile. Mornarica danas igra ključnu ulogu u obezbeđivanju suvereniteta i slobode naše otadžbine i važna je komponenta nacionalne odbrane. Njeno ljudstvo poseduje savremena znanja i veštine u upravljanju složenom pomorskom tehnikom i uspešno ispunjava svoje zadatke - navodi se u čestitki objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane.

- Želim da izrazim veliku zahvalnost i veteranima Ratne mornarice, čija je hrabra i nesebična služba primer mladoj generaciji branilaca otadžbine - naglasio je ministar odbrane.

Dan ratne mornarice se u Rusiji obeležava svake godine poslednje nedelje jula. U Sankt Peterburgu se na ovaj dan održava tradicionalna pomorska parada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!