AMERIKANKA FIONA ODUSTALA: Obrt u Evropskoj komisiji

Pritisak javnosti je bio preveliki, pa je Amerikanka Fiona Skot Morton, koja je trebalo da preuzme čelnu funkciju u Evropskoj komisiji za kontrolu poštovanja principa konkurencije, juče odlučila da odustane od kandidature.

АМЕРИКАНКА ФИОНА ОДУСТАЛА: Обрт у Европској комисији

Tenzije u EK ukazuju i na nepoverenje među političarima, Foto ec.europa.eu

- Fiona Skot me je informisala o svojoj odluci da ne prihvati mesto ekonomskog šefa za konkurenciju. Prihvatila sam ovu odluku sa žaljenjem – saopštila je evropska komesarka za konkurenciju Margret Vestager.

Glavni zadatak Skotove je trebalo da bude da istražuje poštovanje u domenu konkurencije od strane gigantskih numeričkih kompanija. Problem je u tome što je i sama radila pre toga u Amazonu, Majkrosoftu i Eplu i lobirala za njih.

Protiv ovog očiglednog sukoba interesa pobunili su se mnogi u Evropi. Tako se i francuski predsednik Emanuel Makron zapitao da li je moguće da ne postoji neki drugi veliki, evropski, akademski istraživač koji bi mogao da radi taj posao.

- Imajući u vidu polemiku koja se povela oko izbora osobe koja nije iz Evrope i važnost da direkcija za konkurenciju ima punu podršku EU, procenila sam da je najbolja odluka da se povučem – napisala je Fiona Skot Morton.

  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)