JUŽNA KOREJA POD BUDNIM OKOM SEVERNOG BRATA: Kim lansirao još jedan projektil

Tanjug

18. 07. 2023. u 23:52

SEVERNA Koreja lansirala je danas projektil za koji se sumnja da je balistička raketa, saopštila je Kancelarija japanskog premijera, dok je Generalštab južnokorejske vojske naveo da je raketa pala u more između Korejskog poluostrva i Japana.

ЈУЖНА КОРЕЈА ПОД БУДНИМ ОКОМ СЕВЕРНОГ БРАТА: Ким лансирао још један пројектил

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Projektil je lansiran dan nakon što je američka nuklearna podmornica posetila Južnu Koreju, prvi put nakon 1980-tih godina.

Ranije danas američka komanda u tom azijskom regionu saopštila je da je američki vojnik bez odobrenja prešao iz Južne u Severnu Koreju, a Rojters je, pozivajući se na neimenovani izvor, javio da je protiv njega trebalo da bude pokrenut disciplinski postupak u SAD.

Današnje lansiranje severnokorejske rakete dolazi skoro nedelju dana nakon što je Severna Koreja testirala najnoviju interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-18, kada je Pjongjang saopštio da je u pitanju upozorenje SAD i drugim protivnicima.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima