BRITANCI SKEPTIČNI: Male šanse za sporazum Londona i Vašingtona o slobodnoj trgovini

Srna

16. 07. 2023. u 15:13

VEOMA su male šanse da Britanija postigne Sporazum o slobodnoj trgovini sa Amerikom, rekla je danas britanska ministarka za poslovanje Kemi Bejdenok.

БРИТАНЦИ СКЕПТИЧНИ: Мале шансе за споразум Лондона и Вашингтона о слободној трговини

Foto: pixabay

Ona je navela da je promena administracije, odnosno odlazak Donalda Trampa sa funkcije predsednika i dolazak Džozefa Bajdena, jedan od razloga što nije bilo napretka po pitanju sporazuma.

Bejdenokova je navela da bi eventualni sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD bila "najveća nagrada" čime bi bilo ostvareno ključno obećanje dato tokom kampanje za Bregzit.

- Amerika ne ostvaruje Sporazume o slobodnoj trgovini sa drugim državama tako da i Britanija ima male šanse. Sve zavisi od aktuelnih administracija jer različiti predsednici imaju i drugačije prioritete. Umesto sporazuma imamo razne vrste trgovinske saradnje i dogovora sa Amerikom - navela je Bejdenokova za britanaske medije.

Bejdenokova je danas potpisala pristupni protokol Sveobuhvatnom i naprednom sporazumu za transpacifičko partnerstvo na Novom Zelandu.

Britanija je prva evropska država koja se pridružila bloku čiji su članovi Australija, Bruneji, Kanada, Čile, Japan, Malezija, Meksiko, Novi Zeland, Peru, Singapur i Vijetnam.

Ovaj blok formiran je 2018. godine.

BONUS VIDEO: ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU: Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi