MALIŠANI PREŽIVELI PAD AVIONA, PA PET NEDELJA BILI U DŽUNGLI: Četvoro dece iz Kolumbije pušteno na kućno lečenje

Novosti online

15. 07. 2023. u 07:53

ČETVORO kolumbijske domorodačke dece, koja su preživela avionsku nesreću u regionu Amazonije i više od pet nedelja preživeli u džungli, pušteni su iz bolnice posle 34-dnevnog boravka, saopštila je danas vlada.

МАЛИШАНИ ПРЕЖИВЕЛИ ПАД АВИОНА, ПА ПЕТ НЕДЕЉА БИЛИ У ЏУНГЛИ: Четворо деце из Колумбије пуштено на кућно лечење

Foto: Profimedia

Deca, uzrasta od jedne do 13 godina, preživela su nesreću 1. maja u kojoj su poginule njihova majka i još dve odrasle osobe i pronađena su prošlog meseca.

Spaseni su zahvaljujući hrabrosti najstarije sestre i zalaganju tragača.

- Vratili su svoju težinu, zaista im je jako dobro. Počinje druga faza nege i zaštite - rekla je novinarima Astrid Kaseres, direktorka državnog instituta za zaštitu dece.

Braća i sestre će ostati pod starateljstvom instituta zbog "složene porodične situacije", rekla je ona, a konačni način starateljstva za njih biće odlučen za šest meseci.

I otac dvoje najmlađe dece i majčina porodica rekli su medijima da žele starateljstvo.

BONUS VIDEO: TINEJDžER NAPRAVIO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL - Lokalno stanovništvo oduševljeno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)