"ŽIVOPISNA PREDSTAVA": Zaharova oplela po Zapadu i NATO-u

Novosti Onlajn

11. 07. 2023. u 07:42

NA PREDSTOJEĆEM samitu NATO-a u Vilnjusu biće priređen živopisan performans u znak podrške Ukrajini, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЖИВОПИСНА ПРЕДСТАВА: Захарова оплела по Западу и НАТО-у

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- U najgoroj tradiciji zapadnih manipulacija i sa javnošću i sa svojim štićenicima, biće priređena živopisna predstava. U toku je masovna orkestrirana obuka, ministri finske vlade snimaju solo za violončelo u znak podrške Ukrajini - kazala je Zaharova u emisiji "Big Gejm" na Prvom kanalu, komentarišući samit u Vilnjusu.

Zaharova je napomenula da se uoči samita najavljuju nove isporuke pomoći Ukrajini i preduzimaju različiti PR potezi, kako bi se kijevski režim prikazao na određeni način.

Naime, samit NATO-a biće održan 11. i 12. jula u Vilnjusu i okupiće lidere svih zemalja Alijanse, uključujući predsednika SAD Džozefa Bajdena. Ranije je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da "Ukrajina neće postati članica NATO-a na predstojećem samitu".

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da na samitu u Vilnjusu saveznici neće razgovarati o zvaničnom pozivu Ukrajini za pristupanje tom vojnom savezu, već će se konsultovati o tome koje odluke mogu približiti Kijev članstvu u NATO.

Krajem septembra 2022. godine, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je da Ukrajina podnosi zahtev za ulazak u NATO po ubrzanoj proceduri.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je upravo orijentacija Kijeva ka Alijansi postala jedan od razloga za početak Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo