FRANCUZI IMAJU POVERENJE U POLICIJU: Tražili uvođenje policijskog časa

Prema jednom istraživanju javnog mnjenja, 89 odsto Francuza osudilo je nasilje prema snagama reda tokom aktuelnih protesta.

ФРАНЦУЗИ ИМАЈУ ПОВЕРЕЊЕ У ПОЛИЦИЈУ: Тражили увођење полицијског часа

Foto: Printskrin BFMTV

Čak 93 odsto osuđuje i oštećivanja javnih zgrada. Istovremeno, 20 odsto shvata razloge za pobunu.

Samo 10 odsto smatra da je pobuna direktno vezana za ljutnju i osećaj nepravde zbog smrti Naela, dok 89 odsto misli da je to bio samo početni motiv, da bi se kasnije rušilo.  

Kao razloge za to navodi u 66 odsto nedostatak roditeljskog autoriteta, nedostatak strogosti suda (55 odsto) i trgovina drogom u određenim naseljima (43 odsto).

Zanimljivo je da u policiju poverenje ima 71 odsto ispitanih građana, u žandarmeriju čak 80, dok s druge strane 57 odsto nema poverenja u sudstvo.

Takođe, 76 odsto smatra da vlast nije dobro upravljala krizom. Između ostalog, 61 odsto smatra da je trebalo uvesti policijski čas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom