PUTIN UPOZORAVA NA NOVU VELIKU KRIZU: "Rusija sve to direktno oseća"

Novosti online

04. 07. 2023. u 13:17

RUSKI predsednik Vladimir Putin rekao je da nekontrolisano gomilanje dugova razvijenih zemalja povećava rizike od nove globalne krize i dovodi do povećanja konfliktnog potencijala u svetu.

ПУТИН УПОЗОРАВА НА НОВУ ВЕЛИКУ КРИЗУ: Русија све то директно осећа

Foto: Profimedia

- Geopolitičke protivrečnosti postaju sve oštrije, degradacija međunarodnog bezbednosnog sistema se nastavlja, rizici od nove globalne ekonomske i finansijske krize rastu na pozadini nekontrolisanog gomilanja dugova u razvijenim zemljama, društvenog raslojavanja i rastućeg siromaštva širom sveta. I svi ovi problemi, od kojih je svaki na svoj način složen i raznolik, zajedno dovode do primetnog povećanja konfliktnog potencijala. Rusija sve to direktno oseća - naglasio je on na samitu Šangajske organizacije za saradnju.

Putin je skrenuo pažnju da u ovim uslovima ŠOS igra sve značajniju ulogu u međunarodnim poslovima i daje "stvarni doprinos očuvanju mira i stabilnosti, obezbeđivanju održivog ekonomskog rasta država članica i jačanju veza među narodima".

BONUS VIDEO: OKRŠAJI NA JELISEJSKIM POLjIMA - Desetine uhapšenih u sukobima policije i demonstranata u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!