IZASLANIK VATIKANA OTPUTOVAO U RUSIJU: Posle Kijeva, kardinal Zupi u Moskvi

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

27. 06. 2023. u 18:14

POSLE misije za mir u Kijevu 5. i 6. juna, kardinal Zupi, predsednik Italijanske biskupske Konferencije, kojeg je imenovao papa Franja, otputovao je u Moskvu.

ИЗАСЛАНИК ВАТИКАНА ОТПУТОВАО У РУСИЈУ: После Кијева, кардинал Зупи у Москви

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

To je druga etapa papine mirovne misije i vesti iz Svete Stolice daju na znanje da je “svrha inicijative da podstakne gestove humanosti koji mogu pomoći rešavanju trenutne tragične situacije i pronalaženju načina za postizanje mira”.

Zapravo se ponavlja objašnjenje koje je već pre putovanja u Kijev dao državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin da “misija nema posredničku svrhu već negovanje okruženja koje može da vodi putevima mira”.

Inače, kardinal Zupi ne zna tačno sa kim će se na nivou Vlade sastati, ali je poslednjih dana izrazio nadu da će se između ostalih videti i sa patrijarhom Ruske pravosalvne crkve, Kirilom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu