"ZARAD LIČNIH AMBICIJA I NOVCA LJUDI MOGU PLJUNUTI NA LJUBAV PREMA OTADŽBINI": Kadirov razočaran izdajom Prigožina

Novosti online

25. 06. 2023. u 00:43

ŠEF Čečenije, Ramzan Kadirov, govoreći o šefu Vagner grupe, Jevgeniju Prigožinu, rekao je da je zarad ličnih ambicija "pljunuo" na privrženost i ljubav prema Rusiji.

ЗАРАД ЛИЧНИХ АМБИЦИЈА И НОВЦА ЉУДИ МОГУ ПЉУНУТИ НА ЉУБАВ ПРЕМА ОТАЏБИНИ: Кадиров разочаран издајом Пригожина

Foto: EPA

- Mislio sam da se nekima može verovati. Da iskreno vole svoju otadžbinu, kao prave patriote, do srži kostiju. Ali pokazalo se da zarad ličnih ambicija, profita i zbog bahatosti, ljudi mogu pljunuti na privrženost i ljubavi prema otadžbini - napisao je Kadirov u svom telegram kanalu.

Prema rečima Kadirova, on je pokušao da ubedi Prigožina da napusti svoje poslovne ambicije i da ih ne meša sa pitanjima od nacionalnog značaja.

- Lanac neuspešnih poslova izazvao je duboko ukorenjenu i dugotrajnu ogorčenost kod biznismena, koja je dostigla vrhunac kada vlasti Sankt Peterburga nisu njegovoj ćerki obezbedile željeno zemljište - otkrio je Kadirov.

Kadirov je takođe pozvao sve borce Vagnerove grupe da promišljeno donose odluke, razmišljajući o budućnosti Rusije. On je napomenuo da se sve završilo mirno, ali da je ekstremna mera mogla da bude "oštro gušenje" pobune, prenosi Srbija Danas.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)