NEMAČKA VOJSKA U PROBLEMU: Poverljiva dokumenta otkrila zabrinjavajuću situaciju, sve manje artiljerijske municije

Novosti online

20. 06. 2023. u 07:08

NEMAČKE oružane snage imaju još samo oko 20.000 visokoeksplozivnih artiljerijskih granata, objavio je nedeljnik ''Špigel''.

НЕМАЧКА ВОЈСКА У ПРОБЛЕМУ: Поверљива документа открила забрињавајућу ситуацију, све мање артиљеријске муниције

Foto: Profimedia

Nemački magazin ovu informaciju objavio je pozivajući se na poverljiva dokumenta Ministarstva odbrane, pripremljena kako bi se ubedio odbor za budžet u vezi sa potrebom za hitnim nabavkama, preneo je Rojters.

Kako se navodi, nemačka vojska treba da napravi oko 230.000 granata do 2031. godine, kako bi ispunila program NATO alijanse i imala dovoljno artiljerijske municije da podnese 30 dana intenzivnih borbi.

Ministarstvo odbrane Nemačke ima za cilj da budžetskom odboru predstavi devet ugovora za ubrzanu kupovinu artiljerijske i tenkovske municije u narednim mesecima, piše ''Špigel''.

Napominje se kako su zemlje poput Nemačke požurile da pošalju Kijevu veliku količinu artiljerijskih projektila kalibra 155 milimetara, koje koriste haubice u Ukrajini nakon napada Rusije u februaru 2022. godine, i na taj način smanjile zalihe za sopstvenu odbranu.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar