"OVAJ SUKOB NEĆE BITI OKONČAN NA BOJNOM POLJU" Mađarska nikad jasnija - Neophodno održati otvorene kanale komunikacije sa Rusijom

Tanjug

13. 06. 2023. u 15:33

MAĐARSKA i dalje smatra neophodnim da se očuvaju kanali komunikacije sa Rusijom kako bi se nastavilo sa traganjem za putevima mirnog rešenja krize u Ukrajini, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto i dodao da ostaje u kontaktu sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

ОВАЈ СУКОБ НЕЋЕ БИТИ ОКОНЧАН НА БОЈНОМ ПОЉУ Мађарска никад јаснија - Неопходно одржати отворене канале комуникације са Русијом

Foto Tanjug/AP

- Glavno pitanje trenutno je kako postići mir u Ukrajini. Da bismo to ostvarili, neophodno je održati otvorene kanale komunikacije. Ako bismo prestali da komuniciramo, izgubili bismo nadu u postizanje mira. Smatramo da kanali komunikacije sa Rusijom moraju ostati otvoreni - rekao je Sijarto u intervjuu za TV Frans LCI, prenosi TAS.

On je istakao da je Sergej Lavrov imao kratak sastanak sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom na marginama samita ministara spoljnih poslova G20 početkom marta u Nju Delhiju.

- Ja nastavljam dijalog sa gospodinom Lavrovom, jer, ako prestanemo da razgovaramo, onda ćemo izgubiti nadu u mir - istakao je Sijarto i izrazio uverenje da ukrajinski sukob "neće biti okončan na bojnom polju jer može da se završi samo za pregovaračkim stolom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (3)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis