MAKRONA PREDSTAVILI KAO HITLERA: Uvredljivi plakati u Avonjonu

FRANCUSKI grad Avinjon osvanuo je u četvrtak oblepljen plakatima na kojima je lik predsednika Emanuela Makrona uvredljivo transformisan u Adolfa Hitlera. Na mesto brčića ispisan je broj 49.3 koji asocira na član Ustava kojim je penzijska reforma proklamovana bez glasanja u Skupštini.

МАКРОНА ПРЕДСТАВИЛИ КАО ХИТЛЕРА: Увредљиви плакати у Авоњону

Foto: Printskrin

Plakati predstavljaju fotografiju murala koji je početkom aprila nacrtan u Avinjonu. Iznad i ispod slike su ispsisane reči "Ne, Hvala". Mural je u aprilu naslikao crtač grafita Lekto. U međuvremenu je crtež uklonjen, na zahtev prefekture. Isti autor je prošle godine prikazao Makrona kao marionetu kojom upravlja poznati francuski ekonomista i savetnik prethodnih predsednika Žak Atali.

Vlasti su zatražile da plakati iz Avinjona budu odmah uklonjeni. Kazna za one koji ih je postavio ide od 12.000 evra do 2 meseca zatvora. Pokrenuta je istraga.

Foto: Printskrin

Plakat u Avinjonu

Foto: Printskrin

Mural u Avinjonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!