SUROVO OBEĆANJE ERDOGANOVOG PROTIVNIKA Kiličdaroglu: "Ako me izaberete za predsednika, poslaću sve migrante nazad u njihove zemlje"

Tanjug

18. 05. 2023. u 14:47

PROTIVNIK Redžepa Tajipa Erdogana u predsedničkoj trci u Turskoj Kemal Kiličdaroglu zaoštrio je danas ton prema migrantima, obećavajući da će poslati sve migrante nazad u njihove zemlje kada bude izabran za predsednika u drugom krugu izbora 28. maja.

СУРОВО ОБЕЋАЊЕ ЕРДОГАНОВОГ ПРОТИВНИКА Киличдароглу: Ако ме изаберете за председника, послаћу све мигранте назад у њихове земље

Foto: Profimedia

Obraćajući se članovima svoje stranke u sedištu Republikanske narodne partije (ĆP), Kiličdaroglu je zadržao prkosan ton protiv Erdoganove politike o migracijama, preneo je Rojters.

- Erdogane, namerno ste dozvolili dolazak 10 miliona izbeglica u Tursku - istakao je on.

Čak ste i tursko državljanstvo stavili na prodaju da biste dobili uvezene glasove, rekao je Kiličdaroglu, ne pružajući dokaze.

- Ovde objavljujem: sve izbeglice ću poslati kući kada budem izabran za predsednika, tačka - naglasio je on.

U predizbornoj kampanji, Kiličdaroglu je rekao da planira da pošalje Sirijce koji se nalaze u Turskoj nazad kući u roku od dve godine nakon što sklopi dogovor sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom o njihovoj bezbednosti u koordinaciji sa UN.

Turska je domaćin najvećem broju izbeglica na svetu. U Turskoj se nalazi oko četiri miliona izbeglica, prema zvaničnim podacima.

Kiličdaroglu, kandidat šestostranačke opozicione alijanse, osvojio je 45 odsto podrške na izborima održanim u nedelju, dok je Erdogan dobio 49,5 odsto glasova, što je malo manje od većine potrebne da se izbegne održavanje drugog kruga glasanja.

BONUS VIDEO: VODA DO GUŠE - Novi snimci katastrofalnih poplava u italijanskoj regiji Emilija-Romanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove