ŠTA OTKRIVAJU NOVI VOJNI PLANOVI NATO: Spremaju se za velike operacije - "Branićemo svaki centimetar"

Novosti online

10. 05. 2023. u 21:22

NOVI vojni planovi koje razvija NATO predviđaju operacije velikih razmera za odbranu "svakog centimetra svoje teritorije".

ШТА ОТКРИВАЈУ НОВИ ВОЈНИ ПЛАНОВИ НАТО: Спремају се за велике операције - Бранићемо сваки центиметар

Foto: Novosti

Ovo je saopštio vrhovni komandant Savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi Kristofer Kavoli na konferenciji za novinare u sredu posle sastanka vojnog komiteta alijanse.

- Nova realnost zahteva od alijanse da se preusmeri sa operacija upravljanja krizama izvan zone odgovornosti NATO-a na vojne operacije velikih razmera za odbranu svakog pedalj svoje teritorije - rekao je on.

- Novi regionalni planovi su georeferencirani, imaju za cilj da zaštite određene teritorije NATO-a. Alijansa sada kombinuje planove nacionalne odbrane zemalja prednjeg boka sa opštim planovima NATO-a. Optimizujemo našu sposobnost raspoređivanja snaga. na pravo mesto u pravo vreme - rekao je on.

Zauzvrat, šef Vojnog komiteta NATO-a Rob Bauer rekao je da će novi vojni planovi alijanse "zahtevati raspoređivanje novih snaga sa visokim stepenom spremnosti".

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA NIKOLAJEVA - Pogledajte snimke ruševina iz ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima