ČEŠKI PREDSEDNIK: Poslali smo 100 tenkova i BVP, dva sistema Kub, a razmotrićemo i mogućnost da predamo Kijevu avione L-159

P. Z. S. / ria.ru

10. 05. 2023. u 19:30

ČEŠKA će Ukrajini prebaciti dva protivvazdušna raketna sistema Kub, izjavio je u sredu predsednik Republike Petr Pavel.

ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК: Послали смо 100 тенкова и БВП, два система Куб, а размотрићемо и могућност да предамо Кијеву авионе Л-159

Foto Vojska Srbije

-Ako se ima u vidu ono što je Ukrajina već dobila (od Češke – prim. aut.), odnosno skoro stotinu tenkova, otprilike isto toliko oklopnih transportera i dosta municije, i ova dva PVO sistema Kub koja se nalaze u stadijumu predaje VSU, sa veoma velikim brojem projektila koje Ukrajina može odmah da upotrebi, jer su (njeni – prim. aut.) vojnici obučeni za ovu vrstu opreme, citira Češki radio Pavela.

Prema rečima češkog predsednika, njegova zemlja takođe može da snabdeva Ukrajinu municijom ne samo iz sopstvenih izvora, već i iz trećih zemalja.

-Možemo razmotriti i druge mogućnosti, na primer, tenkove i borbena vozila pešadije koji se remontuju u našim preduzećima i postepeno isporučuju Ukrajini. Osim toga, vredi razmisliti da li bismo mogli da snabdevamo Ukrajinu našim avionom L-159 sa određenom vizijom i perspektivom za prenaoružavanje.

I oni bi, kao avioni za direktnu borbenu podršku, mogli značajno da pomognu Ukrajini u kontraofanzivi“, dodao je Pavel u intervjuu Češkom radiju.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima