ZELENSKI POSLAO PORUKU IZ FINSKE: "Uskoro krećemo u kontraofanzivu, očekujemo borbene avione"

Tanjug

03. 05. 2023. u 15:55

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je danas da će Kijev uskoro pokrenuti kontraofanzivu protiv ruskih snaga i poručio da je uveren da će Zapad posle toga isporučiti Ukrajini moderne borbene avione.

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО ПОРУКУ ИЗ ФИНСКЕ: Ускоро крећемо у контраофанзиву, очекујемо борбене авионе

Foto: Shutterstock/Profimedia/ilustracija

Zelenski je konferenciji za novinare u Finskoj, najnovijoj članici NATO-a, u koju je danas doputovao, rekao da je jedan od razloga što je došao u tu zemlju to što Ukrajina želi da postane punopravna članica te vojne alijansa.

Portparol ukrajinskog predsednika rekao je da će  današnji razgovori Zelenskog sa nordijskim liderima u Finskoj biti usredsređeni na jačanje vojnih sposobnosti Kijeva i traženje konkretnih koraka kako bi se Ukrajina približila članstvu u NATO. 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ranije danas je doputovao u Finsku, gde će, kako su saopštile vlade nekoliko zemalja tog regiona, sa liderima nordijskih zemalja razgovarati o ratu sa Rusijom i evropskim odnosima.

U saopštenju švedske vlade se navodi da su teme samita ruski rat protiv Ukrajine, stalna podrška nordijskih zemalja Ukrajini, odnos Ukrajine sa EU i NATO i "ukrajinska inicijativa za pravedni mir“, prenosi Rojters.

Zelenski će se sastati sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom, kao i sa premijerima Švedske, Norveške, Danska i Islanda.

BONUS VIDEO: Pošasti postmoderne - Kanadski političari u štiklama vrckaju, sve to snima ministar saobraćaja


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima