AMSTERDAM NEĆE NASILNIKE SA OSTRVA: Grad pokreće kampanju protiv britanskih turista

Tanjug

30. 03. 2023. u 00:23

GRAD Amsterdam pokrenuo je internet kampanju "Klonite se" (Stay away), za borbu protiv turista starosti između 18 i 35 godina koji u taj grad dolaze kako bi "pravili nevolje", javlja Si-En-En, navodeći da je kampanja uperena mahom protiv britanskih turista.

АМСТЕРДАМ НЕЋЕ НАСИЛНИКЕ СА ОСТРВА: Град покреће кампању против британских туриста

Foto AP

Ako turisti iz Velike Britanije na internetu pretražuju teme kao što su "zabava u Amsterdamu" ili "pab u Amsterdamu", pojaviće se video reklama koja upozorava na posledice previše pića, uzimanja droge ili izazivanja nevolja antisocijalnim ponašanjem.

Na jednom snimku vidi se hapšenje pijanog mladića, uz tekstualnu poruku koja glasi: "Odlazak u Amsterdam na jednu noć + upropaštavanje od alkohola + 140 evra kazne + krivični dosije = manje perspektiva", dok drugi snimak prikazuje onesvešćenu osobu koju prevoze u bolnicu kolima hitne pomoći, sa tekstom koji glasi: "Dolazak u Amsterdam zbog drogiranja + gubitak kontrole + odlazak u bolnicu + trajno narušavanje zdravlja = zabrinuta porodica".

Svaka od video-reklama završava se porukom: "Dakle, dolazite u Amsterdam da biste se drogirali? Klonite se (Stay away)".

Zamenik gradonačelnika Amsterdama Sofijan Mbarki je naveo da su posetioci i dalje dobrodošli, ali ne ako se loše ponašaju i izazivaju nevolje.

- Amsterdam već preduzima mnoge mere protiv prekomernog turizma i smetnji, preduzimamo više mera nego drugi veliki gradovi u Evropi. Ali moramo da učinimo još više u narednim godinama ako želimo da turizam opstane u našem gradu, rekao je on.

Kampanja "Klonite se" mogla bi se proširiti kasnije tokom godine i usmeriti i na posetioce iz Holandije i drugih zemalja EU koji imaju potencijal da izazovu smetnje, saopštile su gradske vlasti.

Gradsko veće je takođe u pregovorima sa organizatorima momačkih večeri i sličnih proslava kako bi razradili način na koji mogu da smanje neugodni turizam u centru grada i čekaju rezultate istraživanja o mogućnosti primene boravišne takse, prenosi Si-En-En.

Grad Amsterdam je prošlog meseca najavio zabranu upotrebe marihuane na ulici i ograničenja upotrebe alkohola u četvrti Crvenih fenjera, gde se nalazi oko 10 do 15 odsto gradske turističke industrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja