ZVECKANJE ORUŽJEM NA KOREJSKOM POLUOSTRVU: Pjongjang ispalio više krstarećih raketa sa svoje istočne obale, Seul vežba sa vojskom SAD

Tanjug

22. 03. 2023. u 19:13

SEVERNA Koreja lansirala je danas više krstarećih raketnih projektila sa lokacije na svojoj istočnoj obali dok susedna Južna Koreja održava zajedničke vojne manevre sa američkim snagama, saopštila je komanda južnokorejske vojske.

ЗВЕЦКАЊЕ ОРУЖЈЕМ НА КОРЕЈСКОМ ПОЛУОСТРВУ: Пјонгјанг испалио више крстарећих ракета са своје источне обале, Сеул вежба са војском САД

Foto: AP

Projektili su ispaljeni oko 10.15 sati po lokalnom vremenu iz severnokorejske provincije Južni Hamgjong, navodi se u saopštenju južnokorejske vojne komande, prenosi Rojters.

Današnja probna raketna lansiranja izvdena su samo tri dana nakon što je zvanični Pjongjang ispalio sa svoje istočne obale balističku raketu kratkog dometa prema moru.

Vlasti u Pjongjangu već dugo negoduju zbog južnokorejsko-američkih vojnih manevara tvrdeći da su u toku pripreme za invaziju na Severnu Koreju i uzvraćaju probnim raketnim lansiranjima u more u toku održavanja vežbi rivalske strane.

Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države odbijaju optužbe Severne Koreje i odgovaraju da su njihove vojne vežbe odbrambenog karaktera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva