POGLEDAJTE - SAMOUBILAČKI NAPAD UKRAJINSKIH M113: Žestoke borbe na Zaporoškom frontu (VIDEO)

P. Z. S. / bulgarianmilitary.com

22. 03. 2023. u 17:26

TELEGRAMOM kruži video snimak na kome se navodi neuspeli napad ukrajinskih oružanih snaga u jednoj od poslednjih bitaka pre nekoliko dana na Zaporoškom frontu.

ПОГЛЕДАЈТЕ - САМОУБИЛАЧКИ НАПАД УКРАЈИНСКИХ М113: Жестоке борбе на Запорошком фронту (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


Ranije smo javili da se vode žestoke borbe i na ovom području i na periferiji Bahmuta.

Kompletan video prikazuje poraz isporučenih oklopnih vozila M113 / YPR-765. Video snimak taktike ukrajinskih oružanih snaga pokazuje njihov neuspeh da probiju odbranu ruskog 291. puka. Tokom ovog napada uništen je deo američko-holandskih oklopnih transportera M113/YPR-765. Na ovaj način uništen je i deo cele oklopne grupe ukrajinskog puka u regionu.

Prema prvim izveštajima, ideja je bila da se ukrajinska oklopna grupa približi ruskim pozicijama radi izviđanja. Oklopna grupa upada u zamku i ne uspeva, biva razbijena.


DRUGA PERSPEKTIVA

18. marta smo prikazali još jedan snimak aktivne upotrebe M113 / YPR-765. Tačka gledišta u ovom videu je sa strane ukrajinskih oružanih snaga. Video je snimljen u veoma krupnom planu i prikazuje se kao M113 / YPR-765 u stvarnoj borbi.

Iako smo u 21. veku, video kao da nam prikazuje sliku iz Drugog svetskog rata. Na pozadini apokaliptičnog neba, i blatnjavih i oranih polja, M113 manevriše pod hukom mitraljeza. Vojnici u rovovima žestoko pucaju i pokušavaju da napreduju ili ne izgube zauzeti položaj.

Oba snimka pokazuju da će Ukrajini biti potrebno više M113, još više, raznovrsnih i modernih oklopnih vozila za pešadiju. M113 je odličan oklopni transporter, ali je u današnjim uslovima mnogo ranjiviji. M113 je danas mnogo lakše pretvoriti u metalni kovčeg i zamku nego što je bio. Ne može se, međutim, poreći da Ukrajina pokušava da se nosi sa onim što ima i što je isporučeno.

Foto Tanjug/AP


RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU 2022

Rusija je 21. februara 2022. tvrdila da je ukrajinsko granatiranje uništilo granični objekat FSB. Rusija je tvrdila da je ubila 5 ukrajinskih vojnika. Pokušali su da pređu na rusku teritoriju. Ukrajina je negirala da je umešana u oba incidenta i nazvala ih lažnom zastavom.

Istog dana ruska vlada je i formalno priznala samoproglašene DPR i LNR. Prema Putinu, ne samo u njihovim de fakto kontrolisanim oblastima, već u ukrajinskim oblastima u celini. Putin je naredio ruskim trupama, uključujući tenkove, da uđu u regione.

Dana 24. februara 2022, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je invaziju na Ukrajinu ruskih oružanih snaga koje su prethodno bile koncentrisane duž granice. Invazija je praćena ciljanim vazdušnim udarima na vojne zgrade u zemlji, kao i na tenkove koji su ulazili preko beloruske granice.

BONUS VIDEO - BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)