PENTAGON GOTOVO SIGURAN: Ukrajinske snage će teško moći da proteraju Ruse sa svoje teritorije 2023. godine

Đ.G.

21. 03. 2023. u 11:04

ZA UKRAJINU će biti izuzetno teško da protera ruske snage sa svoje teritorije 2023. godine, ali sukob nije zamrznut, rekao je Mark Mili, šef Komiteta načelnika štabova Pentagona.

ПЕНТАГОН ГОТОВО СИГУРАН: Украјинске снаге ће тешко моћи да протерају Русе са своје територије 2023. године

Foto Tanjug/AP

- Ovo (izbacivanje ruskih trupa) je veoma težak zadatak. Nije nemoguć, ali izuzetno težak. A u svetu verovatnoća, mislim da to nije verovatno - rekao je Mili, a citirao Politiko.

Prema njegovom mišljenju, trenutno nijedna od strana u sukobu, verovatno, ne može da postigne političke ciljeve vojnim putem, vojska veruje da će takva „država“ opstati još neko vreme. On je, međutim, pojasnio da sukob ne smatra zamrznutim.

Rusija je 24. februara prošle godine pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije