NEBENZJA: Mir u Ukrajini će doći kada kijevske vlasti priznaju realnost

Novosti online

20. 03. 2023. u 19:56

MIR u Ukrajini postaće moguć kada kijevske vlasti priznaju realnost, uključujući i ono što se događa na bojnom polju, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijamaVasilij Nebenzja.

НЕБЕНЗЈА: Мир у Украјини ће доћи када кијевске власти признају реалност

Foto: AP Photo/Richard Drew

-Kada Ukrajinci shvate realnost i prestanu da nude apsolutno bezube, takozvane mirovne planove, rekao je ruski diplomata odgovarajući na pitanje novinara o izgledima za rešavanje ukrajinske krize.

On je dodao će rešenje krize biti moguće „kada Ukrajinci shvate realnost i ne budu donosili ’mirovne planove‘ koji pozivaju Rusiju na predaju“.

Rusija očekuje učešće u međunarodnoj istrazi o „Severnim tokovima“

Nebenzja se osvrnuo i na situaciju u vezi s istragom o diverziji na gasovodima „Severnog toka“ i istakao da Rusija očekuje da će učestvovati u međunarodnoj istrazi o tom incidentu.

-Obratili smo se Ujedinjenim nacijama sa zahtevom da se sprovede nezavisna istraga u kojoj ćemo, nadam se, i mi učestvovati. Zbog toga smo predložili nacrt rezolucije, koji se još razmatra. Mislim da ćemo ga uskoro predstaviti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Videćemo kako će reagovati naši partneri u Savetu bezbednosti, dodao je diplomata.

sputnikportal.rs

BONUS VODEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)