AMERIČKA AMBASADA U MOSKVI DOBILA UPOZORENJE: Hladan doček za novu ambasadorku SAD

Novosti online

08. 02. 2023. u 00:20

RUSIJA je zatražila od ambasade SAD u Moskvi da prestane da širi ono što Kremlj smatra lažima o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini i zapretila je proterivanjem američkih diplomata, prenela je u utorak novinska agencija TASS.

АМЕРИЧКА АМБАСАДА У МОСКВИ ДОБИЛА УПОЗОРЕЊЕ: Хладан дочек за нову амбасадорку САД

Foto: Profimedia/Ilustracija

Upozorenje uključuje i oštru poruku Lin Trejsi, novoj američkoj ambasadorki u Moskvi, preneo je TASS, pozivajući se na visoki izvor ruskog ministarstva spoljnih poslova koji je rekao da je Trejsi rečeno da mora striktno da se pridržava ruskog zakona kada daje bilo kakve izjave o ruskim oružanim snagama u Ukrajini.

Foto: Printksrin/Jutjub/U.S. Embassy in Armenia

Američke diplomate umešane u ono što je Moskva nazvala "subverzivnim aktivnostima" biće proterane, rekao je izvor TASS.

Portparol američkog Stejt departmenta potvrdio je da je američka ambasada primila diplomatsku notu od ruskog ministarstva spoljnih poslova, ali je rekao da je opšta politika ministarstva da ne komentariše diplomatsku prepisku.

Trejsi je stigla u Moskvu prošlog meseca. 24. februara biće obeležena prva godišnjica početka rata u Ukrajini.

BONUS VIDEO: UNAPREĐENI TORNADO-G SISTEM NA BOJNOM POLjU - Rusi koriste višecevne bacače u zoni ratnih dejstava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RAISI SE OBRATIO NARODU: Ovo je poruka iranskog predsednika