"MODERNI VARVARI, UTOPITE SE U BESU I MRŽNJI": Skandalozna karikatura "Šarli Ebdo" o zemljotresu, Turci pobesneli (FOTO)

Novosti online

07. 02. 2023. u 22:48

FRANCUSKI magazin Šarli ebdo objavio je sinoć na Tviteru karikaturu posvećenu jučerašnjim zemljotresima koji su pogodili južnu Tursku i severozapad Sirije.

МОДЕРНИ ВАРВАРИ, УТОПИТЕ СЕ У БЕСУ И МРЖЊИ: Скандалозна карикатура Шарли Ебдо о земљотресу, Турци побеснели (ФОТО)

Foto: Profimedia/Vikipedija

 Karikatura je izazvala gnev dela turske javnosti, koja je to protumačila kao ismevanje njihove zemlje, ali i tragedije, u kojoj je, prema poslednjim podacima, stradalo više od 7.200 ljudi.

Karikatura prikazuje urušene i oštećene zgrade i prevrnute automobile. U gornjem desnom uglu piše "Zemljotres u Turskoj", dok na dnu karikature piše "Nismo čak ni morali da šaljemo tenkove".

Autor je verovatno hteo da ukaže na odnos turskih vlasti prema Kurdima.

 Korisnici interneta su vrlo brzo počeli da izražavaju bes i frustraciju zbog pomenutog crteža, a negodovanje nisu krile ni javne ličnosti.

"Moderni varvari! Utopite se u svom besu i mržnji", napisao je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin na Tviteru.

Abdurahim Bojnukalin, turski političar i predstavnik vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), rekao je da časopis "ne poštuje ograničenja u potrazi za kontroverzom".

BONUS VIDEO: JEZIVO - Zgrada u Turskoj pada kao kula od karata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)